Parádní domácí kokina, ve kterých bude jen to, co tam dáte a nic víc!
Vydrží klidně i 1 rok v uzavřené nádobě.
Šalvěj čerstvou lehce opláchneme pod studenou vodou a osušíme do útěrky nebo papírového ubrousku.
Listy oddělíme od stonku.
Ostrým nožem na prkénku nasekáme co možná nejvíc najemno.
V rendlíku si rozpustíme cukr na mírném plameni, stále mícháme dřevěnou lžící. Pořád mícháme, dokud cukr nezezlátne. Zamícháme do cukru šalvěj.
POZOR! toto není práce pro děti – cukr bude mít vysokou teplotu a může popálit a vybublat, pokud na bylinkách bude voda!
Hrnec dáme pryč ze zdroje tepla. Nachystáme si pečící papír a dřevěnou lžíci, pomocí které budeme na papír dávat naši směs. Pokud se nám tvar nelíbí, počkáme, dokud nezchladne a vytvarujeme si dle našich představ…:)
Bonbónky budou tak jemné, jak jemně nasekáte bylinku:) Rozhodně se nebojte vyzkoušet co vás napadně, když dáte na špejli, máte lízátko…