řebříček v kuchyni

Pečená zelenina s řebříčkem

Vynikající podzimní večeře s bylinkovou příchutí. S řebříčkem to moc nepřežeňte, stačí velká hrst listů pro celou rodinu.

Použijte zeleninu, jakou máte zrovna k dispozici. Já nejraději peču „co zahrádka dala“, ale i varianta „co dům dal“ je super. A pokud se chystáte do obchodu, tak si můžete vyčarovat kreaci podle aktuální chuti.

Potřebujeme:

  • zeleninu (mrkev, červená řepa, brambory, batáty, cuketa, hokkaido, cibule, žampiony, celer, …)
  • olivový olej
  • sůl
  • hrst řebříčku

Zeleninu nakrájíme na kostičky, osolíme, zalijeme olivovým olejem. Olivovým olejem nešetříme – zeleninka by měla být hezky promaštěná.

Můžeme přidat prolisovaný česnek, kmín nebo semínka divoké mrkve. Vše promícháme.

Pečeme asi 40 minut na 200 stupňů celsia. Během pečení několikrát promícháme.