Šalvějové bonbóny na bolavý krk

Parádní domácí kokina, ve kterých bude jen to, co tam dáte a nic víc!

Vydrží klidně i 1 rok v uzavřené nádobě. 

7
1

Co potřebujeme?

 

  • ostrý nůž
  • prkénko
  • hmoždíř nebo mlýnek (pokud budeme používat sušenou)
  • malý rendlík
  • dřevěnou lžíci nebo nějakou fajn vařečku
  • pečící papír
  • asi 10 listů čerstvé šalvěje (event. 5 g sušené)
  • 100 g krystalového cukru

Šalvěj čerstvou lehce opláchneme pod studenou vodou a osušíme do útěrky nebo papírového ubrousku. 

Listy oddělíme od stonku.

Ostrým nožem na prkénku nasekáme co možná nejvíc najemno.

V rendlíku si rozpustíme cukr na mírném plameni, stále mícháme dřevěnou lžící. Pořád mícháme, dokud cukr nezezlátne. Zamícháme do cukru šalvěj. 

POZOR! toto není práce pro děti – cukr bude mít vysokou teplotu a může popálit a vybublat, pokud na bylinkách bude voda!

Hrnec dáme pryč ze zdroje tepla. Nachystáme si pečící papír a dřevěnou lžíci, pomocí které budeme na papír dávat naši směs. Pokud se nám tvar nelíbí, počkáme, dokud nezchladne a vytvarujeme si dle našich představ…:)

Bonbónky budou tak jemné, jak jemně nasekáte bylinku:) Rozhodně se nebojte vyzkoušet co vás napadně, když dáte na špejli, máte lízátko…