Mochna v kuchyni

Sušené koření do polévek atd.

Jednoduše mochnu nebo jakékoliv námi vyvolené bylinky nasušíme a rozmělníme…poté přidáváme, když vaříme/čarujeme:)

Nebojte se experimentovat a udělejte si třeba vlastní dochucovací směs…já také tyto sušené bylinkové prášky přidávám do kaše nebo smoothie dětem…dostanou tak várku vitamínů a minerálů a ani o tom neví.

Dříve mochnu běžně pojídali, je lahodná a celá rostlinka je jedlá. 

Do polévek pro zahuštění, kořen můžeme vařit, restovat i opéct.

Listy do salátu jsou výborné ale také se dají jen tak pojídat na procházce. 

Zdravé a nabušené smoothie z mochny a ovoce

Já miluju jednoduchost, takže jsem si nasbírala listy mochny, přidala vodu, jablíčko a hrušku a je to!

Někdy přidám banán, chlorelu, křemelinu, nějaké pomleté kořeny a květinky 🙂